Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Η coaching σχέση επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στο παρόν του πελάτη και προσανατολίζεται στις προσδοκίες του για το μέλλον. Ο τρόπος που δρα και ενεργεί κάποιος μπορεί να επηρεαστεί μόνο από παράγοντες που επενεργούν κατά το παρόν, μόνο διαδικασίες ενεργές στο παρόν θεωρούνται αιτίες γεγονότων.

Μέσα από την διαδικασία ο πελάτης επιστρέφει στο παρελθόν για να αναγνωρίσει τις επιτυχίες του και τα επιτεύγματα του, για να δει τι πήγε καλά ή τι δεν πήγε καλά και δεν έχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί..

Να αναγνωρίσει σκέψεις και συναισθήματα για γεγονότα και βιώματα, να έρθει σε επαφή με τις εμπειρίες του και τους τρόπους δράσης του οι οποίοι ενδέχεται να επηρεάζουν το παρόν του.

Να «ξεκολλήσει» και να επαναδιαπραγματευτεί, να ξανασκεφτεί, να επανατοποθετηθεί, να τροποποιήσει και να βρει λύσεις, να εστιάσει στο «εδώ και τώρα», στο σήμερα που είναι αυτό που ζει.

Να προσανατολιστεί στο μέλλον σχεδιάζοντας αλλαγές, νέες τακτικές και νέες στρατηγικές που θα του φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμεί.

Εμείς στο coaching πιστεύουμε πως ο κάθε υγιής άνθρωπος έχει ικανότητες, δεξιότητες και ένα ισχυρό δυναμικό που όταν το αντιληφθεί συνειδητά δεν θα ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για το παρελθόν και το μέλλον του. Η όποια ανησυχία θα δρα καταλυτικά, θα είναι κινητήριος δύναμη για δράση. Η όποια δυσκολία ή εμπόδιο συναντά θα αποτελεί πρόκληση!!

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, δεν μπορούμε να αλλάξουμε ότι συνέβη.

Ο άνθρωπος μπορεί να διαμορφώσει το παρόν που επιθυμεί, τις συνθήκες ζωής που οραματίζεται και με σχέδιο και πλάνο να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί και να επιτύχει τους στόχους του.

Αγίου Δημητρίου 10, Πετρούπολη

Τηλ.: +30 210 5063184,

Κιν.: +30 6932 707 308

info[at]dorakachrou.gr